Saint-Vincent van 16/07/2023

Het bestuur van de Belgische Verstandhouding betreurt en verontschuldigt zich voor de manier waarop de lossing van Saint-Vincent van 16 juli laatstleden plaatsvond.

Om alle insinuaties en/of misverstanden uit de wereld te helpen willen wij bij deze nog eens benadrukken dat de duiven wel degelijk gelost werden op de officiële lossingsplaats Saint-Vincent de Tyrosse – Voie Romaine, waar sinds 2018, zowel de internationale vlucht alsook de middaglossingen ingericht door de N.P.O. uit Nederland, onafgebroken plaatsvonden (coörd. 43 39 33 / -01 18 05).

Dit in tegenstelling met de lossingsvergunning voor ons opgemaakt door de F.C.F. die nog steeds St. Jean-de-Marsacq als losplaats vermeldt.

Tevens betreuren wij dat wij vooraf niet op de hoogte gebracht werden van de nieuwe bestemming die de lossingsplaats, gelegen aan de Voie Romaine, inmiddels gekregen had. 

Kampioenschappen Belgische Verstandhouding :

Alle kampioenschappen van de Belgische Verstandhouding gaan gewoon door zoals ze in de maand april 2023 werden uitgeschreven.

Concreet wil dat zeggen dat Libourne (22/07) – Souillac (29/07) en Perpignan (04/08) in aanmerking komen voor de diverse kampioenschappen.

Het bestuur van de Belgische Verstandhouding.

%d