Historiek

De Belgische Verstandhouding werd gesticht in 1932 door de heer Jules LENOIR uit Lessines. Hij werd meteen de eerste voorzitter. Beroepshalve was de heer Lenoir directeur van de Carrière “Le Mouplon” in Lessines.

Jules LENOIR
Norbert NORMAN

Hij werd in 1959 als voorzitter opgevolgd door de heer Norbert NORMAN uit Oostrozebeke. De heer Norman was, behalve een succesrijk zakenman, een zeer gepassioneerd duivenliefhebber die eerst in Oostrozebeke, daarna in Knokke, alles gewonnen heeft wat er te winnen was.

Samen met zijn twee vrienden-bestuursleden van toen, Robert Vercauteren uit Lessines (secretaris) en Jozef Van Den Broucke uit Wielsbeke (penningmeester) heeft hij de grondvesten gelegd van wat de Belgische Verstandhouding vandaag nog steeds is.

In 1996, na 37 jaar voorzitterschap, gaf Norbert de scepter door aan zijn zoon Filip. Naar aanleiding van het kampioenenfeest van de Belgische Verstandhouding dat door de aanslepende coronabeperkingen uitzonderlijk op 10 april 2022 doorging, werd voorzitter Filip NORMAN door de heer Pascal BODENGIEN, nationaal voorzitter van de K.B.D.B en de heer Denis SAPIN, voorzitter van het nationaal Sportcomité, uitgebreid in de bloemen gezet voor zijn 25 jaar voorzitterschap.

Filip NORMAN